Prodej skončil

To’ak Chocolate
ECUADORIAN RUM CASK AGED – HARVEST 2018
74% hořká čokoláda 50 g

Rumový krém, vanilka
Tóny
Silná
Intenzita
Dřevo, květiny, zralé ovoce
Dochuť

Sud, který dvacet let sloužil na uchovávání a zrání rum v nejslavnější palírně na světě Flor de Caña, v sobě nyní schoval tu nejlepší čokoládu, a to po celé dva roky. Čokoláda je tak plná velmi intenzivních chutí. V této vynikající tabulce najdete krémové tóny po rumu, ořechy a zralé ovoce, ale i vanilce, dřevě nebo zemité tóny hlíny po dešti.

Prodej skončil

PŮVOD ČOKOLÁDY

Doplňující informace:
• Bez alkoholu (~0.001%)
• Kosher
• Vegan
• Gluten Free
• Direct Trade
• Supports Rainforest Conservation
• Limited Edition (Micro-Batch)
• Bohaté na antioxidanty a theobromin

Chuťový profil:
Vůně: Dotek vanilky s květinovými tóny
Chuť: Toffee a ořechy, smetanové bobuloviny, ve středu chutě vinný sklep a dřevité tóny s květinovou dochutí
Dochuť: Deglet Noor datle, ořechy, rostliny

Ekvádor
Původ bobů
Ekvádor
Vyrobeno


Výrobce: To’ak Chocolate,

Složení

Ekvádorské kakaové boby, třtinový cukr. Minimální obsah kakaa 74 %.

Profil čokolády:
• Origin: Ekvádor
• Název: Piedra de Plata
• Sklizeň: Year 2018
• Odrůda: Heirloom Nacional
• Kolekce: Signature
• Style: Cask Aged
• Staření: zrání v sudu Ecuadorian Rum, 2 roky
• Složení: kakaové boby, třtinový cukr
• Vyrobeno: listopad 2020
• Síla: 74% kakaa
• Období sklizně: sezóna dešťů
• Fermentace: 4-5 dní kvašení v boxech ze španělského jilmu
• Pražení: Medium-Light
• Konšování: 5 hodin
• Gramáž: 50 g

 

Poznejte čokoládovnu

To’ak Chocolate

Tato výjimečná čokoládovna se zrodila v Ekvádoru v roce 2007. Založil ji Jerry Toth (na fotografii) a společně se svou neziskovou organozací Third Millennium Alliance zde pomohl založit ekologickou rezervaci, kde najdete 560 hektarů tropického lesa. Právě zde začal s kultivací místních kakaovníků a ručně vyrábět čokolády ve svém malém bambusovém domku uprostřed pralesa.
To’ak Chocolate vyrábí své tabulky ze vzácné místní odrůdy kakaa Nacional, jehož historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy kakao bylo vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století se věřilo, že tato odrůda již úplně vymizela. V údolí Piedra de Plata, kde mají To’ak Chocolate svou přírodní rezervaci však byly nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
A jak o sobě říkají sami To’ak Chocolate: „To’ak posláním je změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“

Všechny čokolády od To’ak Chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Průměrné hodnocení 4. Vypočteno z 1 hodnocení
Všechna hodnocení
Jiří -
13.06.2021

Výborná hořká čokoláda.

Recenze píší jen zákazníci, kteří tento produkt zakoupili. Více informací