Šárka doporučuje
FRIIS-HOLM degustační sada čokolád DOMINO RUGOSO 200 g

Friis-Holm
DOMINO RUGOSO
degustační sada 2 x 100 g, 200 g

Není skladem

Sada DOMINO RUGOSO 70% se skládá ze 2 luxusních hořkých čokolád z odrůdy RUGOSO, která je typickou odrůdou pro Nikaraguu. Připravili jsme pro vás porovnání běžného způsobu fermentace a zkrácené doby fermentace (pod názvem "BAD FERMENTATION"). Fermentace, neboli kvašení kakaa, se při zkrácení doby kvašení projeví intenzivní květinovou chutí s tóny nezralých švestek a zelených banánů. Při běžné době fermentace se v chuti objevují tóny připomínající chuť švestek. Chuťový rozdíl této změny ve výrobním procesu zjistíte právě v této sadě.

588
525 Kč bez DPH
Produkt je dočasně vyprodán

Hlídat dostupnost produktu

Zadejte svůj e-mail a my Vám dáme vědět hned jak bude produkt skladem

🍫   Při objednávce nad 2499 Kč čokoláda od Willie's Cacao zdarma. Při objednávce nad 2499 Kč čokoláda od Willie's Cacao zdarma.

Balení obsahuje

1 ks FRIIS-HOLM 70% hořká čokoláda RUGOSO BAD FERMENTATION 100 g
1 ks FRIIS-HOLM 70% hořká čokoláda RUGOSO Nicaragua 100 g

PŮVOD ČOKOLÁDY

Nikaragua
Původ bobů
Dánsko
Vyrobeno
Poznejte čokoládovnu

FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Mikkel Friis-Holm, původně šéfkuchař, zakladatel čokoládové značky Friis-Holm Chocolade, je opravdu zanícený pro svou sladkou práci. Patří mezi špičku nejlepších čokolatiérů světa.

Mikkel se k čokoládě dostal přes svá studia DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Na základě těchto znalostí si při výrobě svých tabulek pohrává s dobou fermentace, kdy nechává některé kakaové boby fermentovat kratší dobu nebo nechává kakao stejného původu a odrůdy obracet ve fermentačních boxech dvakrát a třikrát. Můžete tedy ochutnat dvě tabulky čokolády z jedné várky kakaových bobů a posoudit, do jaké míry může nepatrná změna v procesu výroby finálně ovlivnit její chuť.

Téměř každá z čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii a opravdu si je zaslouží. Pokud ochutnáte jednu, nebudete chtít nikdy přestat.

Všechny čokolády od FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Hodnocení čokolády

Průměrné hodnocení 4.5. Vypočteno z 2 hodnocení
Všechna hodnocení
TT -
29.04.2024

Rugoso bad fermentation je pro mě srdcovka, chuťově nekonvenční ale návyková. Tato dvojice se krásně doplňuje, standardní rugoso klasické a seriózní s temně ovocnými tóny, bad fermentation znatelně trpější a jasnější, až rozjásané.

Jiří -
13.06.2021

Výborná hořká čokoláda.

Recenze píší jen zákazníci, kteří tento produkt zakoupili. Více informací
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Bio
Šárka doporučuje
FRIIS-HOLM 50% mléčná čokoláda s ořechy O´PAYO HAZELNUT BIO 100 g

Friis-Holm

O´Payo Hazelnut

50% mléčná čokoláda s ořechy 100 g
299
Do košíku
ks
Bio
Šárka doporučuje
FRIIS-HOLM 40% bílá čokoláda s kakaovými boby WHITE NIBS BIO 100 g

Friis-Holm

White Nibs

40% bílá čokoláda s kakaovými boby 100 g
299
Do košíku
ks
Šárka doporučuje
FRIIS-HOLM 60% hořká čokoláda s boby LA DALIA NIBS 100 g

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua s boby

60% hořká čokoláda 100 g
299
Do košíku
ks
Šárka doporučuje
FRIIS-HOLM 70% hořká čokoláda MEDAGLA Nicaragua 100 g

Friis-Holm

Medagla Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299
Do košíku
ks
Šárka doporučuje
FRIIS-HOLM 70% hořká čokoláda BARBA Nicaragua 100 g

Friis-Holm

Barba Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299
Do košíku
ks
Šárka doporučuje
FRIIS-HOLM 70% hořká čokoláda JOHE Nicaragua 100g

Friis-Holm

Johe Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299
Do košíku
ks