Ostrovní země v karibské oblasti Střední Ameriky. Patří mezi přední pěstitele kakaa na světě. Převážná část zde pěstovaného kakaa je odrůdy Trinitario. Místní sklizně a druhy kakaa se rozdělují na dvě skupiny. Na „sanchez beans“, které jsou nižší kvality, po sklizni se nechávají ihned sušit bez fermentace a jsou určeny pro velké formy a koncerny ke zpracování na cukrovinky. Druhá skupina „hispaniola beans“ jsou pro nás mnohem zajímavější hlavně kvalitou, ale také následným zpracováním, včetně pečlivě hlídané fermentace a sušení bobů na slunci. Tento druh kakaových bobů je výhradně určen k výrobě bean to bar čokolád, craft chocolates, fine chocolates atd. Kakao se samozřejmě chuťově odlišuje podle regionů, ale v celkovém průměru se vyznačuje slabší kyselinkou a ovocnou chutí.
Zobrazit filtrování
43 produktů:
Řazeno: Dle doporučení
NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDA NA SVĚTĚ
Tohle je TO'AK
Jak jsme pro vás získali vzácnost mezi čokoládami? A proč je tohle nejlepší čokoláda na světě?
Stella
100%
100% hořká čokoláda 70 g
99 Kč
79 Kč
Do košíku
ks