To’ak Chocolate
ALCHEMY CARAMELIZED POP AMARANTH
65% hořká čokoláda s karamelizovaným amarantem 56 g

Není skladem
Karamel, kakao
Tóny
Silná
Intenzita
Křupnutí amaranthu
Dochuť

Pufovaný amarant je tradiční sladkostí, na kterou narazíte ve stáncích podél cest po celém Ekvádoru. Vzhledem k tomu, že amarant obsahuje přírodní protein, řadí se mezi andské superpotraviny. V této tabulce je amarant pražený a obalený v karamelu a dodává čokoládě příjemné křupnutí. V kombinaci s těmi nejlepšími výběrovými boby z Ekvádoru je to superluxusní pochoutka. Užijte si ji.

399
356 Kč bez DPH
Produkt je dočasně vyprodán

Hlídat dostupnost produktu

Zadejte svůj e-mail a my Vám dáme vědět hned jak bude produkt skladem

PŮVOD ČOKOLÁDY

Ekvádor
Původ bobů
Ekvádor
Vyrobeno

ALCHEMY - historicky první ochucená řada od slavných a vynikajících To'ak Chocolate z Ekvádoru. Všechny tabulky jsou takové, aby vám co nejblíže zprostředkovaly exotické tradiční chutě Jižní Ameriky, And i deštných pralesů. Výborné tabulky jsou zabaleny v krabičkách, které jsou samy o sobě uměleckým a grafickým dílem. Na každé krabičce najdete obrázek od místních umělců, který si dle pokynů na zbytku obalu můžete uchovat například jako záložku do knížky. Krabička ukrývá vždy čtyři samostatně zabalené čokolády. Ve dvou případech: Rainforest Nuts a Andean Mints je každá ze čtyř čokolád ochucena jinou tradiční příchutí a můžete si tak i s "malou" čokoládou udělat doma VELKOU domácí degustaci. Na obalu najdete kompletní informace, co vás čeká během ochutnávání, jak čokolády vznikaly, jak čokoládovna zpracovává kakaové boby a samozřejmě i o umělcích, kteří obaly vyzdobili. Máte se na co těšit a my se těšíme na vaši zpětnou vazbu. Vaše Šárka 



Výrobce: To’ak Chocolate, Katalogové číslo: 850014211585 Hmotnost: 56 g, 100 g = 712,50 Kč

Složení

ekvádorské kakaové boby, třtinový cukr, pufovaný amarant, kakaové máslo, mořská sůl. Může obsahovat stopy mléka, sóji nebo ořechů. Obsah kakaa: min. 65 %.

 

 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2242/536 kJ/kcal
Tuky
36 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
21 g
Sacharidy
57 g
    z toho cukry
21 g
Vláknina
g
Bílkoviny
7,1 g
Sůl
g
Poznejte čokoládovnu

To’ak Chocolate

Tato výjimečná čokoládovna se zrodila v Ekvádoru v roce 2007. Založil ji Jerry Toth (na fotografii) a společně se svou neziskovou organozací Third Millennium Alliance zde pomohl založit ekologickou rezervaci, kde najdete 560 hektarů tropického lesa. Právě zde začal s kultivací místních kakaovníků a ručně vyrábět čokolády ve svém malém bambusovém domku uprostřed pralesa.
To’ak Chocolate vyrábí své tabulky ze vzácné místní odrůdy kakaa Nacional, jehož historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy kakao bylo vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století se věřilo, že tato odrůda již úplně vymizela. V údolí Piedra de Plata, kde mají To’ak Chocolate svou přírodní rezervaci však byly nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
A jak o sobě říkají sami To’ak Chocolate: „To’ak posláním je změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“

Všechny čokolády od To’ak Chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Průměrné hodnocení 4.5. Vypočteno z 2 hodnocení
Všechna hodnocení
TT -
06.02.2023

Dojem a zážitek odpovídá unikátnosti a vzácnosti, prostě něco co je třeba zažít. Velmi pozvolné změny chutí vrcholí výrazně švestkovým dojmem, který ještě dlouho přetrvává. I přes cenu bych si tuto tabulku někdy zase rád koupil, je to potěšující zážitek.

TT -
06.02.2023

Nijak výrazná chuť, těžko definovatelná, karamel skoro není cítit, ale jinak velmi dobrá čokoláda. Jen za tu cenu to není na perfektní hodnocení.

Recenze píší jen zákazníci, kteří tento produkt zakoupili. Více informací
 


Sud, který v sobě uchovává čokoládu po celou dobu procesu staření

Staření dodává čokoládě specifickou chuť. Záleží také na době staření. Různé chutě můžete poznat v degustačním setu.

Ekvádorské kakaové boby Nacional Arriba

Označení jednotlivých kakaovníků na plantáži