Prodej skončil

To’ak Chocolate
TASMANIAN WHISKY CASK EX-CHARDONNAY AGED – HARVEST 2018
74% hořká čokoláda 50 g

Tropické ovoce, zelený čaj
Tóny
Silná
Intenzita
Toffee, fudge
Dochuť

Tasmanian Whisky Ex-Chardonnay sudy, používá palírna Sullivans Cove na výrobu své prémiové whisky. Oblíbili si je i To'ak chocolate na staření kakaových bobů, ze kterých je tato tabulka čokolády. Jemná čokoláda s nádechem zralého tropického ovoce a zeleného čaje s dochutí po karamelových tónech toffee a fudge. Zahřeje v puse i na jazyku.

Prodej skončil

PŮVOD ČOKOLÁDY

Profil čokolády:
• Origin: Ekvádor
• Název: Piedra de Plata
• Sklizeň: Year 2019
• Odrůda: Heirloom Nacional
• Kolekce: Signature
• Style: Tasmanian Whisky Ex-Chardonnay
• Staření: zrání v suduTasmanian Whisky Ex-Chardonnay, 2 roky
• Složení: kakaové boby, třtinový cukr
• Vyrobeno: duben 2022
• Síla: 74% kakaa
• Fermentace: 4-5 dní 
• Pražení: Medium-Light
• Konšování: 5 hodin
• Gramáž: 50 g

Doplňující informace:
• Bez alkoholu (~0.001%)
• Kosher
• Vegan
• Gluten Free
• Direct Trade
• Supports Rainforest Conservation
• Limited Edition (Micro-Batch)
• Bohaté na antioxidanty a theobromin

Chuťový profil:
Vůně: Svěží
Chuť: Tropické ovoce, zelený čaj
Dochuť: Toffee, fudge

Ekvádor
Původ bobů
Ekvádor
Vyrobeno


Výrobce: To’ak Chocolate,

Složení

ekvádorské kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaa: min. 74 %.

 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2510 g
Tuky
40 g
z toho nasycené mastné kyseliny
24 g
Sacharidy
40 g
    z toho cukry
24 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
0 g
Poznejte čokoládovnu

To’ak Chocolate

Tato výjimečná čokoládovna se zrodila v Ekvádoru v roce 2007. Založil ji Jerry Toth (na fotografii) a společně se svou neziskovou organozací Third Millennium Alliance zde pomohl založit ekologickou rezervaci, kde najdete 560 hektarů tropického lesa. Právě zde začal s kultivací místních kakaovníků a ručně vyrábět čokolády ve svém malém bambusovém domku uprostřed pralesa.
To’ak Chocolate vyrábí své tabulky ze vzácné místní odrůdy kakaa Nacional, jehož historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy kakao bylo vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století se věřilo, že tato odrůda již úplně vymizela. V údolí Piedra de Plata, kde mají To’ak Chocolate svou přírodní rezervaci však byly nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
A jak o sobě říkají sami To’ak Chocolate: „To’ak posláním je změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“

Všechny čokolády od To’ak Chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Průměrné hodnocení 4. Vypočteno z 1 hodnocení
Všechna hodnocení
Jiří -
13.06.2021

Výborná hořká čokoláda.

Recenze píší jen zákazníci, kteří tento produkt zakoupili. Více informací