Prodej skončil
Poprvé v Česku
To’ak Chocolate hořká čokoláda 81% - Ecuadorian 18 Mini Bar Selection Experimental 54g Další fotografie 3

To’ak Chocolate
ECUADORIAN 18 MINI BAR SELECTION EXPERIMENTAL
81% hořká čokoláda 54 g

V roce 2014 začali To’ak Chocolate experimentovat se stařením čokolády v různých sudech, tradičních ekvádorských nádobách a nádobách vyrobených z různých aromatických dřevin. Nyní můžete poprvé ochutnat sadu napolitánek, ve které objevíte kompletní sérii všech oblíbených stařených edicí této čokoládovny. Čokolády byly uloženy v andské olši, španělském jilmu, hliněných nádobách, skle, olivovém dřevě nebo cedru. Kakaové boby mají tu vlastnost, že dokáží absorbovat vůně různých aromatických materiálů, ve kterých jsou po delší dobu uloženy. I díky tomu vás s touto sadou čokolády čeká nezapomenutelný degustační zážitek.

Prodej skončil

PŮVOD ČOKOLÁDY

Doporučení k párování

Většina lahví dobré whisky se velmi dobře páruje s čokoládami od To’ak Chocolate. Dalším doporučením přímo od výrobce je Zacapa 23 rum, velmi dobře čokolády sedí k uleželým koňakům, mexické tequile nebo sladším dezertním vínům, jako je Portské. K netradičnímu párování, ve světě velmi populárnímu, patří sýry. To’ak Chocolate k této své sadě doporučuje krémové sýry s ořechovými tóny, vyhnout se zásadně aromatickým sýrům. Skvěle s čokoládami sedí jemné brie, gouda, pyrenejský kozí sýr a alpské bílé sýry.

Ekvádor
Původ bobů
Ekvádor
Vyrobeno


Výrobce: To’ak Chocolate,

Složení

Edice obsahuje:
3 x Glass Barrel Aged | 81% (sklo)
3 x Clay Barrel Aged | 81% (hlína)
3 x Olivo Aged | 81% (olivové dřevo)
3 x Caoba Aged | 81% (cedrové dřevo)
3 x Andean Alder Aged | 81% (andská olše)
3 x Spanish Elm Aged | 81% (španělský jilm)

Ekvádorské kakaové boby, třtinový cukr. Minimální obsah kakaa 81 %.

Poznejte čokoládovnu

To’ak Chocolate

Tato výjimečná čokoládovna se zrodila v Ekvádoru v roce 2007. Založil ji Jerry Toth (na fotografii) a společně se svou neziskovou organozací Third Millennium Alliance zde pomohl založit ekologickou rezervaci, kde najdete 560 hektarů tropického lesa. Právě zde začal s kultivací místních kakaovníků a ručně vyrábět čokolády ve svém malém bambusovém domku uprostřed pralesa.
To’ak Chocolate vyrábí své tabulky ze vzácné místní odrůdy kakaa Nacional, jehož historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy kakao bylo vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století se věřilo, že tato odrůda již úplně vymizela. V údolí Piedra de Plata, kde mají To’ak Chocolate svou přírodní rezervaci však byly nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
A jak o sobě říkají sami To’ak Chocolate: „To’ak posláním je změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“

Všechny čokolády od To’ak Chocolate

Hodnocení čokolády

Průměrné hodnocení 4. Vypočteno z 1 hodnocení
Všechna hodnocení
Jiří -
13.06.2021

Výborná hořká čokoláda.

Recenze píší jen zákazníci, kteří tento produkt zakoupili. Více informací