Bio
Novinka
Standout Chocolate 70% hořká čokoláda Sambirano Madagascar BIO 50 g

Standout Chocolate
SAMBIRANO MADAGASCAR 70%
70% hořká čokoláda 50 g

Není skladem
Červené ovoce
Tóny
Silná
Intenzita
Citrusy, meloun
Dochuť

Sambirano na africekém ostrově Madagaskar patří bezesporu k velmi oblíbeným destinacím výrobců čokolády. Nesmí tedy chybět ani v portfoliu švédské čokoládovny Standout Chocolate. Tabulka má plnou kakaovou chuť se svěžími ovocnými tóny, ve kterých najdete citrusy, červené ovoce nebo zralý meloun.

209
182 Kč bez DPH
Produkt je dočasně vyprodán

Hlídat dostupnost produktu

Zadejte svůj e-mail a my Vám dáme vědět hned jak bude produkt skladem

PŮVOD ČOKOLÁDY

Madagaskar
Původ bobů
Švédsko
Vyrobeno

Region: Sambirano

Pěstitel: Akesson's Organic

Sklizeň: 2019

Fermentace: dřevěné boxy, 6 dní

Sušení: stín/slunce, 7-14 dní



Výrobce: Standout Chocolate, Katalogové číslo: 7350101590119 Hmotnost: 50 g, 100 g = 418,00 Kč

Složení

kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaa: min. 70 %. Může obsahovat stopy mléka.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2455/585 kJ/kcal
Tuky
41 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
24 g
Sacharidy
45 g
    z toho cukry
30 g
Vláknina
- g
Bílkoviny
9 g
Sůl
0 g

CERTIFIKÁTY A OCENĚNÍ

Čokolády, které nabízíme, získávají celou řadu ocenění. Ani Sambirano Madagascar 70% od Standout Chocolate není výjimkou. Získala tato ocenění a certifikáty:

BIO

Biopotraviny, díky systému ekologické produkce, nesmějí obsahovat rezidua agrochemických látek, léčiv apod. Dále nesmějí obsahovat geneticky modifikované (GMO) suroviny a nesmějí být ošetřovány ionizujícím zářením.

Great Taste Awards **

Společnost The Fine Food Guild každoročně pořádá největší světovou soutěž kvalitního jídla a pití Great Taste Awards. Logo této soutěže na obalu vašeho výrobku značí, že dostatečně nadchnul náročnou porotu, a vás tedy dozajista uspokojí.

Vegan

Vyberte si z široké nabídky veganských tabulek. V sortimentu máme kromě těch certifikovaných i celou řadu hořkých čokolád s příchutěmi, které jsou z podstaty věci také veganské bez živočišných přísad.

International Chocolate Awards – European, Middle Eastern and African Bean-to-bar

International Chocolate Awards je nezávislá soutěž, která oceňuje výrobce nejlepší čokolády z celého světa. Jako jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž na světě usiluje o podporu čokoládoven, a hlavně malých společností a plantážníků pracujících se základní surovinou – kakaem.

Palm Oil Free

Tato čokoláda je 100% bez palmového oleje. Tím přispíváme k ochraně tropických deštných lesů v jihovýchodní Asii, Africe i Jižní Americe, a chráníme tak životní prostředí místních obyvatel, rostlin i živočichů.

Poznejte čokoládovnu

Standout Chocolate

Čokoládovnu Standout Chocolate najdete ve švédském městě Kållered. Vyrábějí čokoládu tak, aby použili, co nejmenší počet ingrediencí v té nejvyšší kvalitě. V případě single origin tabulek je to pouze bio kakao a bio třtinový cukr. Nositelem chuti čokolád jsou pouze výběrové kakaové boby. Nakupují kakaové boby od farmářů, kteří s nimi sdílejí stejnou zapálenost pro kvalitu. Ke každé odrůdě, kterou si pro své čokolády Standout vybere, se chovají s respektem a s co největší šetrností zpracování, aby byla zachována její původní chuť. Kakaové boby pomalu praží, dosáhnou tím plné komplexní chutě.
Věří také v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost. Jejich obaly jsou z recyklovatelného papíru a vnitřní obal čokolády je z kukuřičného škrobu, dají se kompostovat. Zakládají si také na dobrém vztahu s farmáři a za kakaové boby platí vyšší cenu, než je tržní cena této komodity. Pomáhají v rozvoji farmářských komunit v kakaových zemích.

Čokoládovna získává za své tabulky v každém roce světově uznávané ceny Great Taste, Chocolate Award nebo Academy of Chocolate. V roce 2022 získali Golden Bean od Academy of Chocolate za tabulku Maya Mountain Belize 70%.

Všechny čokolády od Standout Chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
 


Proč to musíte ochutnat

Čokoládovna získává za své tabulky v každém roce světově uznávané ceny Great Taste, Chocolate Award nebo Academy of Chocolate. V roce 2022 získali Golden Bean od Academy of Chocolate za tabulku Maya Mountain Belize 70%.