Blog

Čokoláda je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších pochutin, a tak není divu že má i vlastní blog. Přečtěte si naše příspěvky o čokoládě od naší zkušené degustátorky a od jejích kolegů z Čokoláda.cz. 

Co dělá degustátorka čokolády ve své práci?

Kakao a výroba čokolády se již dlouhou dobu těší velkému zájmu. Tomuto tématu se ve své práci každý den věnuje degustátorka čokolády. Co taková profese obnáší? Jak se k ní člověk dostane? A kolik degustátorů čokolády v ČR existuje?


Otevřít článek  

Vítězové International Chocolate Awards 2023

Milovníci čokolády, gratulujeme za loňský rok všem čokoládovým vítězům, kteří získali medaile na světovém finále Intermartional Chocolate Awards 2023. V letošním ročníku nám opět udělaly radost radost čokoládovny z České republiky: Lidka z Kutné Hory a hlavně Lílá ze Staré Paky, která získala svou první bronzovou medaili. Tady máte výběr ze seznamu oceněných, některé z nich najdete i na našem e-shopu. Dostaly by tyhle čokolády medaili i od vás? Vaše Šárka


Otevřít článek  

Nejlepší COOKIES (sůši) na světě

Jaká je vaše představa o těch nejlepších sušenkách? Máme pro vás recept, který zaručeně splní vaše sušenkové sny. Ty nejčokoládovější z čokoládových sušenek, které mají měkký střed a na povrchu křupnou. Hned jsou hotové a se sklenicí mléka nebo vámi oblíbeným šálkem čaje či kávy vás potěší na těle i na duchu a nejen vás, ale i všechny kolem, kterým dáte ochutnat.


Otevřít článek  

Čokoláda ve filmu

Jako milovníci čokolády určitě patříte i k fanouškům čokoládových filmů. Filmů, které vás „donutí“ po prvních minutách vyrazit k sladké domácí skříni a najít Vaši oblíbenou čokoládovou tabulku.


Otevřít článek  

Bílá čokoláda – je to vůbec čokoláda?

Určitě jste se setkali s názorem, že bílá čokoláda, vlastně ani čokoláda není. I v obchodě se mi často stává, že zákazníci přicházejí pro čokoládu a automaticky bílou čokoládu zavrhují, právě se slovy, že o čokoládu vůbec nejde. Jak to s ní vlastně je?


Otevřít článek  

Aktuální trendy v čokoládovém světě

Stejně tak, jak je tomu ve světě gastronomie, ale například i módy, se mění trendy ve světě ochucených čokolád. Každé zhruba dva roky přicházejí čokolatiéři s novinkami a v některých případech i velmi netradičními kombinacemi chutí. Samozřejmě zůstávají KLASIKY, o kterých si myslím, že nevystřídá nikdy nic, jako jsou oříšky, slaný karamel, chilli nebo mořská sůl.


Otevřít článek